Derks Uw Groenteman

Lijnbaanstraat 26
7205 CA Zutphen
06-13272536

De groenteman is tegenwoordig niet meer de groenteman die hij vroeger was… hij is een specialist geworden. Een gepassioneerde vakman die werkt met verse, mooie en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen.

Voor eerlijke en pure producten gaat u natuurlijk naar de groenteman. Daarnaast is hij een echte inspiratiebron en adviseur op het gebied van groente, fruit, salades en maaltijden. Voor al uw vragen over AGF producten kunt u bij hem terecht! Bij welke andere winkel maakt het personeel nog zoveel tijd voor u vrij?

Onze wagen

Hiernaast kunt u de bouw volgen van onze nieuwe verkooptrailer!!

Vroeger en nu

Gerard nam de handel over van zijn vader, die in 1927 met groenten en fruit begon. Na 50 jaar denkt hij nog niet aan stoppen. Twee maanden geleden nam hij nog een nieuwe koelwagen in gebruik.

De volgende generatie wordt ook al ingewerkt, want zijn kleinzoons zijn druk bezig het vak te leren.

Klanten roemen de kwaliteit van de groente- en fruithandel van Derks op de markt in Lochem.

Nieuws

2e plek verkiezing ‘Beste groenteman van Nederland 2014’

Bij de verkiezing ‘Beste groenteman van Nederland 2014’ hebben wij een prachtige 2e plaats behaald! Een geweldig resultaat waar wij met ons team erg trots op zijn. Het is fijn om te merken dat ons assortiment, enthousiasme en vakmanschap niet onopgemerkt blijft. Derks uw groenteman wil graag met u het podium delen. Kom dus snel langs en profiteer van onze zilveren aanbiedingen. Daarnaast hebben wij speciaal voor u het beste groente en fruit geselecteerd, dus dat wordt weer smullen! Heerlijk genieten van de lekkerste verse producten doet u natuurlijk bij Derks uw groenteman.

G.H. Derks & Zoon

2e plaats ‘Beste Groenteman van Nederland 2013/2014’

Tijdens de vakbeurs AGF-Detail in Houten is de finale gehouden van de wedstrijd ‘Beste groenteman van Nederland 2013/2014’. Onder leiding van Paul de Leeuw streden drie gevestigde en drie ambulante groentemannen met hun team voor de winst. Na een spetterende finale maakte de jury bekend dat Versplaza Weijts uit Helmond winnaar is in de categorie groentespeciaalzaken en Het Fruitpaleis uit Ter Aar winnaar in de categorie ambulante AGF-handel.

Wedstrijdpunten

De wedstrijdpunten konden dit jaar worden gewonnen op drie onderdelen: een mystery shopper onderzoek, bezoek van de vakjury onder leiding van Dick Meulblok (voorzitter ADN) en Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en vakwedstrijden tijdens de finale. Daarbij moest een zelf samengesteld AGF cadeau worden gepresenteerd en gepromoot, een eigen specialiteit worden bereid en de vakkennis werd getoetst.

In de categorie groentespeciaalzaken werd Donato's Gewoon Bijzonder uit Ravenstein tweede en De Westlandse Tuin uit Rotterdam derde. In de categorie ambulante AGF-handel werd G.H. Derks & Zonen  uit Zutphen tweede en P.A.C. De Graaf in AGF uit Barendrecht derde.

Feestelijke bekendmaking finalisten

Beste Groenteman van Nederland 2013

Op 2 september zijn de finalisten van de verkiezing ‘Beste Groenteman van Nederland 2013’ bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Koppert Cress in Monster. Koppert Cress is een van de hoofdsponsors van de verkiezing . Alle halve finalisten waren uitgenodigd voor een feestelijke avond vol met culinaire verrassingen. Ook werd er nog een kijkje in de kassen genomen.

Voor de bekendmaking werden eerst een aantal bijzonder positieve punten uit de juryrapporten van de 10 halve finalisten besproken door juryvoorzitter Dick Meulblok (voorzitter van ADN en de CAD/HBD) voor de gevestigde handel. Voor de ambulante handel was hiervoor Martie Bleeker-Steenstra (secretaris CVAH) en tevens jurylid aanwezig. Over het algemeen waren de juryleden  onder de indruk van het enthousiasme en de klantvriendelijkheid van alle halve finalisten die, ondanks de huidige moeilijke tijd, iedere dag met passie ondernemen in AGF. De finalisten dit jaar zijn:

Gevestigde handel:

  • Versplaza Weijts – Helmond
  • De Westlandse Tuin – Rotterdam
  • Donato’s Gewoon Bijzonder – Ravenstein

Ambulante handel:

  • G.H. Derks & Zn. – Zutphen
  • Het Fruitpaleis – Ter Aar
  • Fa. P.A.C. de Graaf in AGF – Barendrecht

Finale met Paul de Leeuw

Bovenstaande ondernemers strijden tijdens de AGF Detail beurs op dinsdag 1 oktober 2013 in Houten voor de titel Beste Groenteman van Nederland 2013-2014. Tijdens een spetterende finale, die dit jaar door Paul de Leeuw zal worden gepresenteerd, voeren zij nog drie opdrachten uit. Iedereen kan deze finale bijwonen met een gratis toegangskaart via www.agfdetail.nl.

Halve finalisten verkiezing ‘Beste Groenteman van Nederland’ bekendgemaakt

Het eerste deel van de wedstrijd ‘Beste Groenteman van Nederland 2013/2014’ bestaat uit een mystery shopper onderzoek. Daarbij staat vooral de beleving van de klant centraal. Het onderzoek leverde een spannende strijd op aan de top. Mooie cijfers met tienden achter de komma lagen dicht bij elkaar. Een goed teken, want dat betekent dat veel groentemannen klantvriendelijk en servicegericht zijn. De top 5, die er na twee bezoekrondes van de mystery shopper in is geslaagd de halve finale van de verkiezing Beste Groenteman van Nederland te bereiken, ziet er als volgt uit:

Gevestigde handel: Donato’s (Ravenstein), Verkade Groente en Fruit (Rotterdam), Huver Groente en Fruit (Emmeloord), De Westlandse tuin (Rotterdam) en Versplaza Weijts Groente en Fruit (Helmond).

Ambulante handel: G.H. Derks en Zonen (Zutphen), Van Hooijdonk (Bergen op Zoom), P.A.C. de Graaf Handel in AGF (Barendrecht), Kadir Groente en Fruit (Helmond) en Het Fruitpaleis (Ter Aar).

Uitreiking promotiemateriaal halve finalisten

Vanwege het behalen van de halve finale zijn alle halve finalisten bij Peka Kroef in Odiliapeel uitgenodigd voor een feestelijke middag op 2 juli. Ter promotie van hun winkel/kraam ontvangen ze poloshirts voor het hele verkoopteam, een oorkonde en een spandoek. Tevens staat er een rondleiding, product tasting en een rondje zweefvliegen op het programma.

Vakjury
De halve finalisten worden de komende tijd bezocht door de vakjury. Op 2 september maakt de voorzitter van de vakjury de finalisten (drie gevestigde en drie ambulante groentemannen) bekend bij Koppert Cress. De top 3 speelt de finale van de wedstrijd Beste Groenteman van Nederland 2013/2014 op 1 oktober in Houten (tijdens de vakbeurs AGF-Detail). 

Derks Uw Groenteman

Lijnbaanstraat 26
7205 CA Zutphen
06-13272536
maandag Gesloten
dinsdag 10:30 - 17:00
woensdag 07:45 - 13:00
donderdag 11:00 - 15:00
vrijdag 07:45 - 12:00
13:00 - 17:30
zaterdag 08:00 - 14:30
zondag Gesloten

Standplaatsen

Maandag Gesloten
Dinsdag Markt Eerbeek 
Woensdag Markt Lochem
Donderdag Markt Zutphen BIj drogenap toren
Vrijdag Ochtend: Voorst (slager Aalpoel)
Middag: Markt Steenderen
Zaterdag Lochem (Graafschapterrein)
Zondag Gesloten